Dommelbalkon

Park Vroonhoven, Son, Opdrachtgever Gemeente Son en Breugel, 2014

De luisterrijke voormalige pastorietuin Van Son, gelegen aan de Dommel, Transformeert langzaam van een particuliere tuin naar een openbaar park. In  het park viel het voormalige PTT huisje op. Het stond op een opvallende plek aan de Dommel, en blokkeert het uitzicht op het riviertje. In mijn voorstel werd de karakteristieke dakvorm van het gebouw behouden, maar verdween de blokkade om plaats te maken voor een transparant balkon overkragend naar de Dommel.    Het dak van het nieuwe balkon, watert af op een tweetal waterspuwers, die het water rechtstreeks naar de Dommel voeren. De bazuinen verwijzen naar het feest dat gevierd werd in verband met het 100 jarig bestaan van de Sonse harmonie Pro honore e Virtute.  En ze geven het regenwater terug aan de regenrivier die de Dommel is.  Het Dommelbalkon is vooral een uitnodiging aan een ieder, om gebruik te maken van deze prachtige plek.