Kuurtuin

Ziekenhuis Bernhoven,  Nistelrodeweg 10, Uden. Opdrachtgever  ziekenhuis Bernhoven en BKKC.  2012-2014

Het fusieziekenhuis Bernhoven  is gebouwd rondom de principes van Healing Environment, en ligt dichtbij het natuurgebied de Maashorst. Maar ziekenhuizen zijn grote instellingen die veel aandacht en logistiek vereisen. Eenmaal in de ban van de instelling, is het natuurgebied ver weg.

De 10 FIndlinge, grote zwerfkeien met gewichten tussen de 700 kg en de 18 ton, wijzen de weg vanuit de centrale hal naar het natuurgebied, dwars door de al groene voortuin van het ziekenhuis heen. Wie de Findlinge volgt komt op een plek tussen de twee grootste stenen in, en kan daar gaan zitten op de banken die rondom de stenen zijn geplaatst. De stenen warmen op in de zon, en stralen die warmte weer uit.

Hier,  klinkt heel zacht, muziek van de film  Megumi. Bezoekers bepalen of en hoe lang ze  luisteren. Megumi is een film gemaakt door Miriam van Veelen. De originele muziek hierbij is gecomponeerd door Robin de Raaff.  Ze klinkt hier in een uitvoering door het Doelenensemble met de saxofoon van Willam Raaijman (✝ 2007)